Kinder- en jeugdtheater de Theatrier is doorgegroeid uit een project voor Wijk in de Kijker. De deelnemers van toen zijn ‘blijven plakken’ en jaar na jaar zijn we groter geworden. We doen geen selecties, maar gaan aan de slag met de talenten die in elk kind aanwezig zijn. Soms vallen die meteen op, soms duurt het een tijdje voor die talenten volwaardig tot uiting komen. We doen ook niet aan toneellessen. Bij ons ‘speel’ je niet, bij ons ‘ben’ je. We kijken wat er in het kind of de jongere zit en de rollen worden geschreven op maat van elk lid zodat ieders capaciteiten volop ontwikkeld worden. De leden worden aangemoedigd om de scène die ze gaan spelen helemaal naar hun hand te zetten. Ze worden ook betrokken in het maken van de decors en het ontwerpen van de kostuums. Het resultaat is dat onze oudere leden als vanzelf doorgroeien in meer verantwoordelijke functies : ze bouwen mee de website, ze schrijven mee de stukken uit, ontwerpen de flyers, maken dansjes, bereiden mee de repetities voor…

De stuwende kracht achter onze groep is een zeskoppig bestuur. Elk bestuurslid is gegroeid in zijn eigen taken en verantwoordelijkheden en zo vullen we elkaar na al die jaren perfect aan. Niemand is bij ons speciaal opgeleid, maar door onze jobs hebben we wel de nodige achtergrond en ervaring.

Het geheim van ons succes? Een ongelofelijke goesting, hard werken en het feit dat we erin geslaagd zijn om een warme groep te creëren waar het voor onze leden en voor ons ‘thuiskomen’ is. Een warme vriendengroep waarin iedereen zijn plekje vindt en zijn stem heeft. Dát is team Theatrier.